Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık süt
1 küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Kekik,pul biber,nane,karabiber v.s
10 adet zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
Un
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
Üzeri için:
1 çay bardağı su
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI:
Geniş bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve maya konup karıştırılır.
Azar azar un eklenir.Üzerine tuz serpilir.Yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat
kadar bekletilir.
İki katı kabaran hamur, gazı çıksın diye tekrar yoğrulur.Baharatlar
ve zeytin eklenir.15 dakika daha dinlendirilir.
Mayalanan hamurdan mandalina
büyüklüğünde parçalar kopartılıp bezeler yapılır.
Bezeler yağlı fırın tepsisine dizilip tepsi mayası için en az 30
dakika kadar bekletilir.
Hamurların üzeri su ile ıslatılıp, susam ve çörek otu
serpiştirilir.
200° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder