Malzemeler:
Zahter(kekik)
Tuz
Limon
tuzu veya sirke
Limon
Zeytin yağı
Salata için:
Nar ekşisi
Domates
Taze soğan
Taze soğan
YAPILIŞI:
Zahter
yaprakları dallarından koparılarak ayrılır.
Zahter
bol su ile yıkanır ve suyu iyice süzülür.
Tuz
ve limon tuzu ile iyice ovularak karıştırılır.
Kavanozun
altına kalın bir dilim limon konur.
Üzerine
zahter konur.Kavanoza çok sıkı bastırılarak doldurulur.
Aralarında
boşluk kalmaması gerekir.Bu uzun süre dayanmasını sağlar.
Kavanozun
en üstüne kalın bir dilim limon konur ve üstüne gelecek kadar sızma zeytin yağı ilave
edilir. Kavanozun ağzı kapatılarak serin
ve gölge bir yerde tahmini 1 ay bekletilir.
Bir
ayın sonunda muhteşem bir lezzet ile yemeye hazır olur.
Yapılan salamuradan bir miktar alınarak geniş bir kaba çıkarılır.Üzerine nar ekşisi,doğranmış domates ve soğan eklenerek karıştırılır.Salata olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder