MALZEMELER:
1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. fasulye, bamya,
kabak, patlıcan)
250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası)
1,5 çorba kaşığı yağ
2 soğan
2 domates veya bir kaşık salça
1- 2 sivri biber
Tuz
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile
kavrulur.
Kabuğu soyulup doğranmış domates veya
salça konup karıştırılır.
Su (2 -3 bardak) konup et yumuşayıncaya
kadar pişirilir.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış
sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5- 10 dakika
kavrulur.
Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler
yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su
koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder