MALZEMELER;
500 g ince dövülmüş tavuk eti
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fincan kaşar peyniri rendesi
2 bardak galeta tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI;
Etlerin üzerine biraz tuz sürülüp bir kenara
ayrılır.
Bir kap içinde yumurta çalkalanır. İçine bir
kahve kaşığı karabiber konup karıştırılır.
Etler birer birer altı ve üstü kaşar peyniri
rendesine bastırılır.
Buradan çıkarılıp una sonra da yumurtaya
batırılır.
Yumurtadan çıkarılan her parça et galeta ununa
batırılır.
Bu arada bir tava içine 6 yemek kaşığı sıvı
yağ kızdırılır.
Etler yavaşça yağa bırakılarak altı ve üstü
aynı derecede kızartılarak servis tabağına alınır.
Sıcakken etin üstüne bir parça tereyağı konur.
Yanında patates püresiyle sıcak olarak servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder