Malzemeler:
1 adet
soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
1 paket
kemiksiz tavuk but kuş başı doğranmış
2-3 adet
sivri biber
Yarım kg
mantar,
1 adet
orta boy domates
2 diş
sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay
kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI;
İnce
ince doğradığımız soğan ve biberler sıvı yağda kavrulur.
Üzerine
ince ince doğradığımız mantarlar ilave edilip yüksek ateşte mantarlar suyunu
salıp çekene kadar kavrulur.
Sonra
tavuk eti ilave edip, kavurmaya devam edilir.
Daha
sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domates ve salça ilave edip
karıştırılır.
Son
olarak ince ince doğradığımız sarımsak, baharatlar, tuz ilave edilip karıştırılır.
Kısık ateşte biraz daha pişirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder