Lezzetli Yemek Tarifleri

MANTARLI TAVUK SOTE



 Malzemeler:
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
1 paket kemiksiz tavuk but kuş başı doğranmış
2-3 adet sivri biber
Yarım kg mantar,
1 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI;
İnce ince doğradığımız soğan ve biberler sıvı yağda kavrulur.
Üzerine ince ince doğradığımız mantarlar ilave edilip yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Sonra tavuk eti ilave edip, kavurmaya devam edilir.
Daha sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domates ve salça ilave edip karıştırılır.
Son olarak ince ince doğradığımız sarımsak, baharatlar, tuz ilave edilip karıştırılır.
Kısık ateşte biraz daha pişirilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder