MALZEMELER;
500 gr
Az yağlı koyun kıyması
1 kahve
fincanı Ekmek içi yada galeta unu
1
yumurta
Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı
biber
1 soğan
rendesi
1
haşlanmış yumurta
4 yemek
kaşığı haşlanmış bezelye
1
haşlanmış havuç
YAPILIŞI;
Dalyan
köftenin tüm malzemeleri kullanılarak aynı şekilde köfte hazırlanır. Yağlanmış
tepsinin içine dikdörtgen olacak şekilde 1cm. Kalınlığında yayılır. Tam
ortasına uzunlamasına haşlanmış, dörde bölünmüş yumurta yerleştirilir.
Haşlanmış bezelyeler ve haşlanmış küçük doğranmış havuç, yumurtalara paralel
olarak yerleştirilir. Hiç boşluk kalmayacak şekilde sıkıca silindir şeklinde
sarılır. Üzeri yağlanarak roti şeklinde pişirilir.
Rulo
Köfte de piştikten sonra dilimlenerek patates püresi ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder