Malzemeler:
6 kg domates
4 kg kaypa biber
2-3 yeşil biber
4 kg sogan
1,5 kg yoğurt
500 gr.haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
Tuz,karabiber,nane,kekik,poy,zerdecal
500 gr.irmik
7 kg Un
YAPILIŞI:
Kabukları soyulan domatesler rondodan geçirilir.
Kapya biberlerden 2 si çiğ olarak doğranmak için ayrılarak kalanı
rondodan geçirilir.
Soğanların yarısı doğranarak bir tencereye alınır.Üzerine domates
ve biberler eklenerek pişirilir.
Yaklaşık bir saat pişince ocak kapatılır.Soğumaya bırakılır.
Kalan soganlar doğranır.Maydanozlar kıyılır.Kapya biber ve yeşil
biberler doğranır.
Büyük bir kaba soğuyan karışım konur.Üzerine soğan,biberler,yoğurt,rondadan
çekilen haşlanmış nohut, maydanoz, irmik ve baharatlar eklenir.Hepsi
karıştırılır ve yavaş yavaş un ilave edilir.İyice yoğurulan hamur bir kenara
alınarak mayalanması için bekletilir.Hamur kabarıp mayalanması bitince çökme
olur.O zaman bez üzerine serilerek kurutulur.Elle ovalanır.Kuruması için gölgeye
bez üzerine serilir.
NOT:Poy Trakya'da kullanılan bir baharattır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder