Malzeme:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 1 kilo un.
Patates harcı için de;
- 5-6 adet patates
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tutam karabiber
Patatesli Bazlamanın Yapılışı:
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzeri kapalı 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Patatesleri soyup haşlayın, ve ezin.
- Sıvıyağında soğanla kavuralım.
- Baharatları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım. İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Soğuduktan sonra beze sayısı kadar paracalar yuvarlayın.
- Hamuru 8-10 bezeye ayırın. Bezeleri biraz genişletip patates toplarını koyup kapatın.
- Merdane veya oklava ile hamura bastırıp dikkatlice büyütün.
- Yapışmaz bir tavayı ısıtın.
- Arada çevirerek kızarana kadar pişirin.
- Tavadan alıp hemen üzerine tereyağ sürüp servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder