Malzemeler
2 yemek kaşığı dolusu buğday/mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker(isteğe göre arttırılabilir)
1 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Not:Kıvamı kendinize göre sıvı yada katı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yapılışı
Bir tencereye nişasta,toz şekeri ve portakal suyu konarak karıştırılır.
Rendelenmiş portakal kabuğu eklenir.
Tencere ocağa alınır ve karıştırmaya devam edilerek pişirilir.
Orta ateşte altı tutturulmadan sürekli karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınan pelte servis kaselerine konur.
İsteğe bağlı süslenebilir.
Oda ısısında soğuyana kadar bekletilir ve sonra buzdolabına konur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder