Malzemeler:
1 su bardağı Greçka (karabuğday)
2 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 havuç (rendelenmiş)
1 kuru soğan
Haşlanmış mısır
Tuz,karabiber,kimyon
YAPILIŞI:
Bir bardak yıkanmış Greçka 2 bardak sıcak su ile geniş bir kapta ıslatılır.
Suyunu çekene kadar (en az 1 saat)bekletilir.
Sıvı yağda yemeklik küçük doğranmış soğan pembeleştirilir.Havuç ve çok az mısır
eklenir.Biraz daha pişirilir.
Üzerine suyuyla birlikte Greçka eklenir.Baharatlar atılır.Karıştırılarak
pilav gibi pişsin diye kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Suyunu çekince ocak kapatılarak demlenmesi sağlanır.
Ilık olarak üzerine mısır serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder