Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı koyun eti
1 orta kuru soğan
1 büyük domates
2 yeşil biber
Kekik, nane,karabiber, pul biber, tuz,
Sıvı yağ.
YAPILIŞI:
Etler küçük küçük doğranır.Suyunu salıp çekene kadar saçta kısık ateşte pişirilir.
Üzeri bir kapakla kapatılarak pişmesi sağlanır.
Suyunu çekince biraz sıvı yağ konur.
Sırasıyla önce ince doğranmış soğan,
daha sonra da biber eklenir.Karıştırılarak bir süre pişirilir.
Sonra kekik,nane,karabiber,pul biber ve tuz atılır.
Pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler de eklenir. Ve bir süre daha
pişirilir.
Etler yumuşayıp piştiği zaman servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder