Lezzetli Yemek Tarifleri

ALİ PAŞA PİLAVI



Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber

Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru  üzüm
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI;
Soğan rendelenir. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber yoğurulup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Köfteler yağsız tavada kızartılır.
Pilav tenceresine fıstıklar konur ve kavrulur.
Tereyağı tencereye eklenip eritilir. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçler ve bir tutam tuz ilave edip kavrulur.
Et suyu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber pirince eklenir. Bir tur karıştırıp kapağı kapatılır.(İsteğe göre köfteler pişerken değil de pilav piştikten sonra katılıp karıştırılabilir.Bir miktar da servis için üstüne koymak için ayrılır.)
Suyunu çekinceye kadar pişirilip, demlendirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder