Köfteler için Malzemeler
200 gr.
kıyma
1 diş
sarımsak
1 adet
soğan
Tuz
Karabiber
Pilav için Malzemeler
2 su
bardağı pirinç
3 yemek
kaşığı tereyağı
3 su
bardağı et suyu
3 yemek
kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek
kaşığı kuru üzüm
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI;
Soğan
rendelenir. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber yoğurulup fındık büyüklüğünde
köfteler hazırlanır.
Köfteler
yağsız tavada kızartılır.
Pilav
tenceresine fıstıklar konur ve kavrulur.
Tereyağı tencereye eklenip eritilir. Yıkayıp
süzdüğünüz pirinçler ve bir tutam tuz ilave edip kavrulur.
Et suyu,
köfteler, üzüm, tuz, karabiber pirince eklenir. Bir tur karıştırıp kapağı kapatılır.(İsteğe
göre köfteler pişerken değil de pilav piştikten sonra katılıp karıştırılabilir.Bir
miktar da servis için üstüne koymak için ayrılır.)
Suyunu
çekinceye kadar pişirilip, demlendirilir. Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder