Malzemeler;
Yarım kilo bulgur
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
3 bardak et suyu veya su
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI;
Bir tencereye
margarin ve sıvı yağ konur.
Çok küçük kıyılmış
soğan ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Sonra yıkanmış bulgur
katıp 8-10 dk kavrulur.
Üzerine ay şeklinde
doğranmış domatesler,sivri biberler ,et suyu ve tuzu koyup bir karıştırılır.
Kapağı kapatılıp
pişmeye bırakılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Üzerine kıyılmış
maydanoz serpip demlendirdikten sonra servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder