Lezzetli Yemek Tarifleri

MEYHANE PİLAVI



Malzemeler;
Yarım kilo bulgur
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
3 bardak et suyu veya su
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
 YAPILIŞI;
Bir tencereye margarin ve sıvı yağ konur.
Çok küçük kıyılmış soğan ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Sonra yıkanmış bulgur katıp 8-10 dk kavrulur.
Üzerine ay şeklinde doğranmış domatesler,sivri biberler ,et suyu ve tuzu koyup bir karıştırılır.
Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip demlendirdikten sonra servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder