Lezzetli Yemek Tarifleri

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA



Malzemeler;
2 su bardağı ayıklanmış barbunya
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biberi
1 adet havuç
1 adet patates
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI;
Öncelikle barbunyalar ayıklanıp tencereye konur ve üzerine su eklenerek 15 dakika haşlanır ve çıkan suyu dökülür.(barbunyaların kara suyunu çıkarmış oluruz)
Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
 Biberler yemeklik doğranır ve soğanlara eklenerek kavrulur.
Salçalar eklenir, domates,havuç ve patates  tavla zarı şeklinde doğranarak tencereye konur. Biraz çevrilir ve en son suyunu süzdüğümüz barbunyalar eklenir.

 Üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır. Tuzu eklenerek soğuk yada sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder