2 su
bardağı ayıklanmış barbunya
1 adet
kuru soğan
1-2 adet
yeşil biberi
1 adet
havuç
1 adet
patates
1
domates
1 tatlı
kaşığı biber salçası
1 tatlı
kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI;
Öncelikle
barbunyalar ayıklanıp tencereye konur ve üzerine su eklenerek 15 dakika
haşlanır ve çıkan suyu dökülür.(barbunyaların kara suyunu çıkarmış oluruz)
Soğan
yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
Biberler yemeklik doğranır ve soğanlara
eklenerek kavrulur.
Salçalar
eklenir, domates,havuç ve patates tavla
zarı şeklinde doğranarak tencereye konur. Biraz çevrilir ve en son suyunu
süzdüğümüz barbunyalar eklenir.
Üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye
bırakılır. Tuzu eklenerek soğuk yada sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder