Malzemeler:
250 gram
yoğurt,
1 çorba
kaşığı un,
2 çorba
kaşığı yağ,
1,5
litre et suyu,
yeterince
tuz,
isteğe
göre nane ve kırmızıbiber.
YAPILIŞI;
Un ile
yağ uygun büyüklükte bir tencereye konur. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar
kavrulur. Ayrı bir kapta iyice çırpılan yoğurt, yağ ve un karışımına ilave
edilir. Birkaç defa karıştırılıp önceden hazırlanan et suyuna ilave edilir ve
devamlı olarak karıştırılır. İstenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Ateşten indirdikten sonra, hazır olan çorbanın üzerine kırmızıbiber ile yağ
gezdirilerek kuru nane serpilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder