Malzemeler:
Yarım kg taze zahter
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dilim limon
1 yemek kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Zahter yabani dağ kekiğidir.Dağlardan üst uç kısımları koparılarak
toplanır.Zahterler bol suda birkaç defa yıkanır.Suyu süzülerek iyice
kurulanması gerekir.Aksi halde ıslak kaldığında kavanozda rengi kararır.Altın
sarısı rengi olmaz.
İyice kurulanan zahterler derin bir kabın içinde kaya tuzu,limon
tuzu,pul biber ve biraz zeytin yağı ile iyice harmanlanır.
Temiz cam kavanozlara bastırarak doldurulur.Hava almaması gerekir.Kalan
boşluk zeytinyağı ile doldurulur.Kavanoz dolunca üzerine limon dilimi konarak
kapak sıkıca kapatılır.
Serin ve güneş almayan bir yerde 20 gün bekletilir.Rengi altın
sarısına dönünce olmuş demektir.
Salata olarak veya kebapların yanında meze olarak kullanılır.
Açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder