Antalya Serik’te bir arkadaşımızda yıllar önce ilk kez yemiş ve çok
beğenmiştim.
Malzemeler:
2 salkım koruk üzüm
1 çay kaşığı ucu acı pul biber(isteğe göre miktar değişir)
1 cay kaşığı ucu nane
1 cay kaşığı ucu sumak
1 çay kaşığı ucu kekik
4-5 tane renkli kara biber
1-1,5 cay kaşığı kaya tuzu veya himelaya tuzu
YAPILIŞI:
Tam olgunlaşmamış koruk denen üzüm salkımı koparılır.Taneleri koparılarak
ayıklanır.
Bol su ile yıkanır.Cam bir kavanoza konur.
Üzerine pul biber,sumak,nane,kekik,karabiber ve tuz atılır.
Kavanozun kapağı kapatılarak 2-3 saat belli aralıklarla sallanır.
Koruklar yumuşayıp suyunu salınca baharatlarla aromatik bir tat
oluşturur.
İsteyen bu şekilde suyu ve korukları birlikte yiyebilir.İsteyen
suyunu sos olarak veya içmek için kullanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder