Malzemeler;
2 su bardağı dilimlenmiş kabuk(Kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 tane karanfil
Çeyrek limon
YAPILIŞI;
Yediğiniz karpuz kalın kabuklu ise reçel için daha uygun oluyor.
Karpuz kabukları soyacak ile soyulur.İstenilen boyutlarda
dilimlenir
Kabuklar iki üç su yıkanarak bir tencereye konur.Üzerine çıkacak
kadar su ilave edilir.Karbonat atılarak karıştırılır.Bir gece bu şekilde
bekletilir.
Sabah tenceredeki karpuz kabukları çıkartılarak bol su ile başka
bir kapta iki üç kez yıkanır.Bir tencereye konarak üzerine kadar su eklenir ve
bir taşim kaynatılır.Süzülerek bekletilir.
Şerbeti için bir tencereye iki bardak su ve şeker konarak
kaynatılır.Yaklaşık 10 dakika kaynayınca karpuz kabukları eklenir.Karanfil
atılır.40 dakika kadar pişirilir.Limon sıkılarak 5 dakika daha kaynatılır.Şerbetin
kıvamı için bir tabağa bir kaşık şerbet alınarak bekletilir.Soğuyan şerbet tabak
yana çevrilince kırışarak akıyorsa kıvamı olmuştur.Ocak kapatılarak soğumaya
bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder