Malzemeler:
1 kg
vişne
300 gr kırmızı
erik
10 adet kiraz
1 çay
bardağı karadut
5-6 adet anjelik erik
1 adet çubuk
tarçın
3-4
karanfil
2 lt su
2-3 su
bardağı şeker(isteğe göre değişir)
YAPILIŞI:
Kiraz ve
vişneler yıkanarak sapları ayıklanır.Çekirdekleri çıkarılmaz. Dut ve erikler
yıkanır.
Tüm
meyveler büyük bir tencereye konur.Üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Tarçın
ve karanfiller eklenir.
Meyveler
yumuşayana kadar kaynatılır.
Süzgeçten
geçirilir.Tencereye konur.Şeker ilave edilerek tekrar kaynatılır.
Sıcak
olarak cam kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır.
Üzeri
örtülerek soğuması ve kapakların tutması için bir gece bekletilir.Soğuduktan
sonra kapakları kontrol edilir.Tutmuş ise buzdolabı dışında serin bir yerde
5-6 ay tazeliğini koruyarak
bekleyebilir.Tutmayanlar ise bozulmadan
hemen tüketilmelidir.NOT:Bu tariften 2 litrelik kavanozu dolduracak kadar meyve suyu çıkıyor.Ben konsantre olarak kullanmak istediğimden fazla su katmıyorum.Böylece az kavanoz kullanıyorum.Açınca 1 kavanozu sulandırıp 2 kavanoz elde ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder