Malzemeler:
2 kg kayısı
3
su bardağı su
1 su
bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Kayısılar
yıkanıp çekirdekleri çıkarılır.
Kayısılar
kolay yumuşasın diye doğranır.
Büyük
bir tencereye konarak üzerine su eklenir.Ocakta kayısılar iyice yumuşayana
kadar pişirilir.
Ocaktan
alınıp süzgeçten geçirilir.Süzülen kayısı suyu tekrar tencereye konur.Üzerine
isteğe göre su ve şeker ilave edilerek bir taşım yine kaynatılır.Kıvamı koyu
istenirse tekrar su eklenmeyebilir.
Sıcak
olarak temiz cam kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır.Üzeri örtülerek soğuması
ve kapakların tutması için bir gece bekletilir.Soğuduktan sonra kapakları
kontrol edilir.Tutmuş ise buzdolabı dışında serin bir yerde 5-6 ay tazeliğini koruyarak bekleyebilir.Tutmayanlar
ise ekşimeden hemen tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder