Lezzetli Yemek Tarifleri

KOZALAK REÇELİ


Malzemeler:
30 adet yeşil kozalak
3 lt su
8 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Kozalaklar yıkanıp büyük bir tencerede su ile yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır.
Şeker ilave edilerek kaynatmaya devam edilir.Yaklaşık yarım saat koyu kıvama gelene kadar kaynatılır.Kaynama sırasında kozalaklar çiçek gibi açılır.
1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave edilerek 10 dk daha kaynatılır ve ocak kapatılır.
Büyük bir kavanoz varsa kozalaklarla birlikte doldurulur.

NOT:Benim kavanozum küçük olduğu için yaklaşık 15 kozalak bırakarak diğerlerini attım.Dilerseniz kozalak olmadan da kavanoza koyabilirsiniz.Ama aromasını iyice bıraksın diye ben kozalaklı doldurmayı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder