Malzemeler:
1 kg kırmızı salçalık kaypa biber
6 acı kıl biber
8 tatlı biber
12 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
2 çay bardağı sirke
2 kahve fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kaya tuzu
3 su bardağı kaynamış su
2 adet 1lt. cam kavanoz
YAPILIŞI:
Biberler yıkanarak sap ve çekirdekleri temizlenir.
Maydanoz yıkanır.Sarımsaklar soyulur.
Kapya biberler iri doğranır.
Kavanozun altına her bir kavanoz için 4 diş sarımsak konur.Üzerine
biberler yerleştirilir.
En üste kalan 2 sarımsak ve
maydanozlar yerleştirilir.
Her bir kavanoz için 1 çay bardağı sirke konur.
Her bir kavanoz için 1 fincan yağ konur.
Kaya tuzu suyun içine konarak eritilir ve kavanozlara 1,5 su
bardağı tuzlu sudan doldurulur.
Kavanozlar sıkıca kapatılarak ara sıra birkaç gün ters yüz edilir.
Bir ay sonra yemeye hazır hale gelir.
NOT:Çabuk ekşimesini istemeyenler, her bir kavanoza yarım çay kaşığı
kadar salisilik asit koyabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder