Malzemeler:
Mayalanması için:
3 su bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
2 litre su
1 su bardağı boza yada1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Servis için:
Toz tarçın
Leblebi
YAPILIŞI:
Yıkanan bulgur akşamdan bol su ile ıslatılır.
Ertesi gün bulgur ve pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir.
Mikserle çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir. Bu karışım hafif ateşe konulur.
İçine şeker katılır ve eriyinceye kadar karıştırılır.
Sonra ateşten alınır. Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir
karıştırılır.
Ilındıktan sonra içine evde var olan bozadan yada ılık suyla ezilmiş ekmek mayasından katılır. İyice karıştırılır.
Bu karışım serin bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün
bekletilir. Bozanın içinde göz göz hale gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş demektir.
Serin bir yere alınır. Soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak
üzerine sarı leblebi ve tarçın ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder