Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket sıvı krema
1,5 çay bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 kabartma tozu
Tavayı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Yumurta,pudra şekeri ve vanilya çırpıcı ile geniş bir kapta çırpılır.
Krema ilave edilir ve bir süre daha çırpmaya devam edilir.
Kalan kek malzemeleri de karışım içine eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Yanmaz tabanlı bir tavanın her yeri tereyağı ile yağlanıp hamur
tavaya dökülür.
Ocağın en kısık ateşinde kek pişirilir.
Kekin kapağı ilk 25 dakika
kesinlikle açılmaz.Altı pişince diğer tarafı pişsin diye alt üst edilir.5
dakika daha pişirilir.
Sonra bıçak veya çatal batırılarak
kekin pişip pişmediği kontrol
edilir.Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Keki tavadan çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder