500 gr
taze bakla
2 orta
boy kuru soğan
1/2
demet dereotu
1 yemek
kaşığı un
3-4
yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet
kesme şeker
Su
Tuz
YAPILIŞI:
Baklalar
ayıklanır ve yıkanır.(Taze fasulye gibi kenarlarından kılçıkları ayrılmalıdır)
İstenilen
boyda kesilerek hazırlanır.
Geniş
bir kaba su konur.1 yemek kaşığı un ilave edilerek baklalar suda 15 dakika
bekletilir.
Zeytinyağı
ve yemeklik doğranılan kuru soğanlar tencereye alınır.
Soğanlar
pembeleşince suyu süzülen baklalar eklenir.
Baklalar
bir iki çevrilip sararınca tuz,şeker ve
üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
Kısık
ateşte baklalar yumuşayana kadar fazla karıştırmadan pişirilir.
Ocağın
altı kapatılınca ince ince kıyılan dereotu eklenerek karıştırılır.
Ilık
veya soğuk olarak, üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder