Malzemeler:
2 yemek
kaşığı tereyağı
1 kahve
fincanı(türk kahvesi) sıvı yağ
1 su
bardağı irmik
2 yemek
kaşığı iri parça ceviz içi
1 yemek
kaşığı kıyılmış ceviz içi(süslemek için)
1 su
bardağı kadar toz şekeri(isteğe göre biraz azaltılabilir)
1 su
bardağı süt veya su
YAPILIŞI:
Tencereye
tereyağ ve sıvı yağ konarak ısıtılır.
İrmik
eklenir.Karıştırılarak kavrulmaya devam
edilir Rengi dönmeye
başlamadan cevizler eklenir.İrmiğin rengi dönene kadar yavaş yavaş kısık ateşte
kavrulur. Ayrı bir tencerede su ve şeker karıştırılarak ısınması için ocağa
konur.
Şeker
eriyinceye kadar karıştırılır ve ılık olarak ocakta bekletilir.
İrmikler
kahverengiye dönünce şerbet karışımı üzerine
dökülür.
İrmikler
şerbeti çekinceye kadar karıştırarak pişirilir.
Ocak
kapatılır.Tencerenin kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
Dinlenen irmik helvası cevizle
süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder