3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm ve doğranmış kayısı
1 yemek kaşığı nişasta(kuru meyveler için)
YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye yumurtalar kırılır.Üzerine şeker ve vanilya konarak
mikser ile Köpürene kadar karıştırılır.
Yoğurt kıvamına gelince içine sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir.
Un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Kuru kayısılar yıkanarak kurulanır ve küp şeklinde doğranır.
Kuru üzümler de yıkanarak kurulanır.
Kuru meyvelerin üzerine nişasta konarak karıştırılır.Kek karışımına
ilave ederek karıştırılır.
Yağlanmış kek karışımına dökülür.
Isıtılmış 160 derece fırına konarak 45 dakika pişirilir.Keke bıçak
saplanarak pişmesi kontrol edilir ve fırın kapatılır.
10
dakika ilk sıcaklığı gidene kadar bekletilir.Kek kalıbı tezgaha vurdurarak kekin
kolay çıkması sağlanır.Kek ters çevrilerek tabağa çıkartılır.Dilimlenerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder