Malzemeler:
3 adet yufka
Sos için:
1 yumurta(isteyen sadece sarısını kullanabilir)
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
1 soğan
4 pırasa
2 patates
2 havuç
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber,pul biber,nane,kimyon(baharat tercihi değişebilir)
YAPILIŞI:
Önce iç harcı hazırlanır.
Soğan yemeklik küçük doğranır.
Pırasalar ince doğranır.
Havuç ve patates yıkanarak kabukları soyulur ve rendelenir.
Sıvı yağ konulan bir tencerede yada geniş bir tavada önce soğanlar
bir iki çevrilerek pişirilir.
Sonra sırasıyla pırasa,havuç,patates konarak 5-6 dakika sotelenir.Sebzelerin kendi
suyunu salıp yavaş yavaş kendi buharında pişmesi için kısık ateşte pişirilmesi
daha uygundur.
Tuz ve baharatlar atılarak soteleme işlemi biter ve ocak kapatılır.
İç harcı hazırlandıktan sonra sos hazırlanır.
Sos için bir kabın içinde yumurta ,sıvı yağ ve yoğurt
karıştırılarak çırpılır.
Yufkalardan biri masaya açılır.Üzerine çok az sos sürülür.(fazla
sürülürse içi hamur olur.Çıtır tercih edenler sosu sürmeyebilir)Yufka dörde
kesilir.
Kesilen her bir parçanın geniş tarafına iç harcı konur.Yufka geniş
tarafından başlayarak yuvarlatılarak sarılır.Sonra kendi etrafında sarılarak
gül şekli verilir.
Diğer yufkalar da aynı yapılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine
konur.
Üzerine kalan sostan fırça ile sürülür.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
NOT:Aynı tarif kullanılarak istenilen sebzelerin biri veya bir kaçı
ile değişik börekler yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder