Malzemeler:
6 tane kalın kabuklu portakal
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Yıkanan portakalların baş tarafı kesilir.Kabuklar eşit dilimlenerek
parçalanmadan soyulur.
Kabuklar bir kaba konarak 2 gün belirli aralıklarla suyu
değiştirilir.
Kabuklar süzülerek sudan çıkartılır.Kabuklar rulo şeklinde sarılır.
İğneye geçirilen kopmaz bir iplik ile rulo kabuklar ipe geçirilir.
Bir tencereye su konur ve kaynatılır.İpe dizili kabuklar
kaynatılır.
Kaynatılan kabuklar ocaktan alınarak süzülür ve soğuk suya çıkartılır.
Bu işlem 5 kez tekrarlanır.Sonunda sudan çıkartılan rulolar
süzülür.
Bir tencereye su ve şeker konarak şerbeti kaynatılır.
Kaynayan şerbetten bir kaşık alınarak bir tabağa konur.Şerbet
kırışarak akmıyorsa kıvamı olmuştur.
Portakal kabukları şerbete atılır.Bir süre kaynatılır.Limon tuzu
eklenir.
Kıvamı geldiğinde ocak kapatılır ve reçel soğumaya bırakılır.
Portakal ruloları tencereden çıkartılarak ipleri kesilir ve tekrar
tencereye atılır.
Soğuduğu zaman kavanoza doldurulur
NOT:Yemesi çok kolay ama yapması bir o kadar zahmetli bir reçeldir.
NOT:Yemesi çok kolay ama yapması bir o kadar zahmetli bir reçeldir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder