Malzemeler:
Sebzeler:
1 dal kereviz sapı
5-6 dal maydanoz
1 taze soğan
2-3 dal roka
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
1 havuç
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1-2 taze asma yaprağı
sonradan ilave edilecek baharatlar:
2 yemek kaşığı kaya tuzu(tercihe göre azaltılabilir)
1 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
1 çay kaşığı toz kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Yıkanan sebzeler suyu süzülerek kurutulur.
Yeşil soğan,kereviz dalı,maydanoz ve roka doğranır.
Havuç soyularak ince halkalar şeklinde doğranır.
Kuru soğan ve sarımsaklar ince piyazlık doğranır.
Biberler ve asma yaprağı doğranır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konarak 70 derecede ısıtılan
fırına verilir.Kapağın önüne tahta kaşık konarak sebzelerin suyunun kolay buharlaşması
sağlanır.
Bir saate yakın bir süre fırında kurutma yapılır.Fırından
çıkartılan tepsi soğuduğu zaman sebzeler rondoda çekilir.Tekrar fırın
tepsisiyle fırına atılır.20 dakika daha ağzı yarı açık fırınlanır.
Tepsi soğuduğu zaman kuruyan sebzeler rondoya konur.Kaya tuzu,ve
diğer baharatlar eklenerek tekrar çekilir.Bir tabağa konarak havalanması sağlanır.Sonra
kavanoza doldurularak dolaba kaldırılır.
Özellikle çorbalarda ve istenilen diğer yemeklerde rahatlıkla
kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder