Malzemeler:
1 paket iki parçadan oluşan pastaban
1 pasta kreması(süt ile çırpılarak yapılır.Pişirilmez)
1 kutu krem şanti(içinde iki paket var)
2 muz
1 çikolata sos
1 lt süt
Süslemek için:
Kıyılmış fındık
YAPILIŞI:
Hazır pastaban kutusundan çıkartılır.Bir parçası tezgaha konur.Üzeri
bir kahve fincanı süt ile ıslatılır.
Bir kabın içinde pasta kreması ve bir paket krem şanti süt ile kıvam alana kadar çırpılır.
Islatılmış olan pastabanın üzerine sürülür.Dilimlenmiş muzlar
üzerine dizilir.
Pastabanın ikinci dilimi muzların üzerine konur.Pastaban süt ile
ıslatılır.Kalan krema üzerine sürülür.
Bir tencerede çikolata sos süt ile karıştırılarak pişirilir.Ilıdıktan
sonra pastanın üstüne dökülür.
Krem şantinin diğer paketi süt ile çırpılır.Krema torbasına konarak
pastanın üzeri süslenir.
Pastanın kenarlarına kıyılmış fındık serpilir.
Buzdolabında bekletilen pasta soğuduğu zaman servis edilir.
NOT:Yaş pastalar bir gece dolapta durduğu zaman daha kıvamlı ve daha lezzetli
olmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder