Malzemeler:
8 adet orta boy mandalina
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Mandalinaların dış kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Mandalinalar tencereye konur.Üzerine çıkacak kadar su ile bir taşım
kaynatılır.Suyu dökülür.
Tencereye soğuk su konarak
mandalinalar yine bir taşım kaynatılır.Mandalinalar soğuk suya çıkartılır.
Tencerede bir gece su içinde bekletilir.Arada bir iki kez suyu
değiştirilir.
Sabah suyu süzülür.Mandalinalar kağıt havlu ile kurulanır.
Tencereye su ve şeker koyarak kaynatılır.Kıvam alınca mandalinalar
ikiye bölünerek içine atılır.
Biraz kaynayınca limon tuzu ilave edilir.Kıvamı kontrol edilir.(Bir
tabağa şerbet konarak soğutulur.Yana çevrilen tabakta şerbet kırışıyor ise
olmuştur)
Kıvamı olan reçel soğumaya bırakılır.Kavanoza doldurularak serin
bir yerde bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder