Malzemeler:
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı pul biber(miktar değişebilir)
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı zencefil
4 yemek kaşığı galeta unu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI;
Tüm malzemeler rondoya konarak çekilir
Kıvamı açmak için zeytinyağ eklenebilir.
Kıvamı koyulaştırmak için ise galeta kullanılır.
Acı düzeyi kendi damak zevkinize göre ayarlanır.
Kullanılan baharat çeşitleri ve miktarları yine kendi damak
zevkinize göre değişebilir.
Yapılan karışım kavanoza konarak buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder