Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 küçük paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Un
Arasına sürmek için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kekik,pul biber,nane,karabiber v.s(tercihe göre değişir)
Üzeri için:
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI:
Geniş bir kabın içerisine ılık su,süt, toz şeker ve maya koyup karıştırılır.
Azar azar un eklenir.Üzerine tuz serpilir.Yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat
kadar bekletilir.
İki katı kabaran hamur, gazı çıksın diye tekrar yoğrulur.15 -20
dakika tekrar dinlendirilir.
Mayalanan hamur tezgah üzerinde parmak uçlarıyla bastırarak hafif
hareketlerle biraz açılır.
Üzerine salçalar konarak kaşık ile yayılır.
İsteğe göre değişik baharatlar serpilir.
Hamur bir tarafından yuvarlatılarak rulo şeklinde sarılır.
Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına konur.20-30 dakika
tepsi mayası için bekletilir.
Üzerine pekmezli su karışımından sürülür.Susam ve çörekotu
serpilir.
180° ısıtılmış fırına atılır.20 dakika sonra bıçak batırılarak
içinin pişip pişmediği kontrol edilir.Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş
demektir.Fırından çıkartılır.Üzeri temiz bir bez ile örtülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder