Yarım paket
margarin(125 gr.)
1 adet yumurta
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
yoğurt
Aldığı kadar un
(3, 5 su bardağı kadar)
1 paket
kabartma tozu
1 küçük tatlı
kaşığı tuz
İçine:
Peynir,
maydanoz
Üzerine:
1 yumurta
sarısı
Haşhaş (Susam yada
çörek otu da olabilir)
YAPILIŞI:
Un ve kabartma
tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
Un ve kabartma
tozu eklenerek iyice yoğrulur.Kulam memesi kıvamında bir hamur yapılır.
10-15 dakika
dinlendirilir.
Yumurta kadar
parçalar koparılıp elde açılır.İçine iç harcı konarak kapatılır.
Yumurta sarısı
sürülerek üzerine çatalla çizik atılır.
Üzerine haşhaş serpilir.
Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder