Malzemeler:
2 su bardağı
kuru fasulye
1 su bardağı
tahin
3-4 yemek kaşığı sirke
3-4 yemek kaşığı sirke
2-3 diş
sarımsak
1 adet limonun
suyu
Tuz
Servis için:
Zeytin yağı
Zeytin yağı
1 adet domates
1 adet limon
2-3 dal maydanoz
1 adet katı
haşlanmış yumurta
Pul biber
Pul biber
YAPILIŞI:
Akşamdan
ıslatılan fasulyeler haşlanır.(Bu fasulye, Antalya'nın Çandır köyünde yetişen
çok küçük bir fasulye türüdür)
Pişmiş
fasulyelerden dört-beş tane alınarak bir tasa konur. Fasulyeler çatalla iyice
ezilir. Daha sonra birkaç diş sarımsak havanda iyice ezilerek limon suyu ile
sulandırılır.Kabın içine katılır.
Sonra bütün bu
malzeme üzerine tahin katılıp iyice karıştırılır.
Servis tabağına
konulan haşlanmış fasulyelerin üzerine hazırlanan tarator dökülür.
Servis
esnasında Piyazın üzerine zeytin yağı gezdirilir.İnce ince kıyılmış domates ile katı kaynatılmış
yumurta konur.
Üzeri maydanoz yapraklarıyla süslenerek limon dilimi ile servis edilir.
İsteyen biraz daha sirke
veya limon suyu ilave edebilir.
Üzeri maydanoz yapraklarıyla süslenerek limon dilimi ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder