Malzemeler:
1 şeftali
nektarin
1 yeşil elma
1 kase
kiraz(vişne ve erik’te olabilir)
1 çubuk tarçın
3-4 karanfil
2-3 kuru gül yaprağı(varsa kullanılabilir)
2-3 kuru gül yaprağı(varsa kullanılabilir)
Su
Şeker(Şekersiz
de tadı güzel ama isteyen kendine göre kullanabilir)
YAPILIŞI:
Meyveler
yıkanır.Elma ve nektar dilimlenir.Kirazların sapları temizlenir.
Bir tenceye 4-5
bardak su konarak ocakta kaynatılır.
Meyveler ilave
edilir.Karanfil ve tarçın konur.
Meyveler
yumuşayıncaya kadar pişrilir.Ben şeker kullanmadım.
Tatlı sevenler
şeker ilave edebilir.Biraz daha kaynatıp ocak kapatılır.
Süzgeçten
geçirilerek soğumaya bırakılır.Soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder