Malzemeler:
6 adet top
kabak
1 su bardağı
pirinç
1 çay bardağı
bulgur
2 orta boy
soğan
2 domates
Dereotu
Maydanoz
2 yemek kaşığı
salça
5 yemek
kaşığı zeytin yağı
Sıcak su
1 çay kaşığı
pul biber
Karabiber,nane,kekik
ve dolma baharatı karışımı
Tuz.
YAPILIŞI:
Pirinç ve
bulgurlar yıkanıp derin bir kap içerisine konulur.
İnce doğranmış
soğan, baharatlar ve salça eklenip, karıştırılır.
Maydanoz ve
dereotu ince ince kıyılıp 1 domates rendelenir.
Tuz ve 3 yemek
kaşığı zeytin yağı da eklenerek karıştırılıp, iç harcı hazır edilir.
Kabakların baş
kısımları kesilerek kenara ayrılır.
İçleri oyulur.Oyulmuş kabaklar kaynar su dolu tencerede 5 dakika haşlanır.Sonra soğuk suya çıkarılarak süzülür.
İçleri oyulur.Oyulmuş kabaklar kaynar su dolu tencerede 5 dakika haşlanır.Sonra soğuk suya çıkarılarak süzülür.
İçleri oyulan kabaklar hazırlanan iç harcı ile doldurulur.Kabakların altından bıçak ucuyla birkaç delik atılır.
Hazırlanan
dolmalar borcama dizilir,domates dilimi
kabakların üzerine konur ve ayrılan baş kısımları da domateslerin üzerine
kapatılır.
Üzerilerine
dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak zeytin yağlı salçalı tuzlu su eklenip fırında
pişmeye bırakılır.
180 derecedeki
fırında 40-45 dakika kabaklar yumuşayana dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder