Malzemeler:
200 gr. tereyağ
200 gr. vita yağ
160 gr. süt ( 1
çay bardağından biraz fazla)
250 gr. pudra şeker
1 yemek kaşığı
baharat karışımı (muskat, tarçın, damla sakızı, karanfil, mahlep)
Üzeri İçin:
Susam
YAPILIŞI
Tereyağı ve vita
yağı eritilir.
Un geniş bir
hamur kabına elenir. Üzerine eritilen yağ ılık halde dökülür. Elle iyice yağ
una yedirilir.
Süt ılıtılır ve
şeker içinde iyice eritilir.
Baharatlar un
gibi dövülür. İstenilen miktarda (yaklaşık 1 yemek kaşığı) eklenip sütün içinde
eritilir.
Yağlı una sütlü
karışım eklenir. Hamur haline getirilip, biraz dinlendirilir.
Hamurdan iri
ceviz kadar alıp elde yassılaştırılır.Susama bulanıp tepsiye dizilir.Çatal ile
şekil verilir.
Varsa Kömbe
için olan ahşap kalıba basılır. Kalıptan yağlı kağıt serili tepsiye çıkarılır.Hamur bitinceye kadar bu
işleme devam edilir.
Fırında iyice
kızarıncaya kadar yaklaşık 180-200
C 'de pişirilir.
Pişip iyice
soğuduktan sonra kapalı cam kavanozda uzun süre saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder