Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 yaş maya
1 çay kaşığı ucu tuz
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Çikolata sos(hazır paket)
Süt
Eritilmiş çikolata
Süslemek için:
Renkli pasta süsleri
Pudra şekeri
Granül şeker karışımı
Fındık,fıstık,Antep fıstığı rendesi
YAPILIŞI:
Ilık süt,su,şeker,tuz,yumurta sarıları,tereyağı ve maya bir kaba konarak karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde
edilir.Üzeri kapatılarak mayalanması için bir kenarda bekletilir.(Isıtılmış ve kapatılmış fırına koyarak mayalanması
hızlandırılır)
İki katı kabardığı zaman gazın
çıkması için yoğrulur.Merdane ile 1 cm kalınlığında olacak gibi fazla ince
olmayacak şekilde açılır.
Varsa bir kalıp veya yoksa bardak ile yuvarlaklar
çıkartılır.Yuvarlakların orta kısımları da çıkartılır.
5-10 dakika mayalanan hamurlar kızgın yağa atılarak kızartılır.
Kağıt havlu konulan bir tepsiye çıkartılıp soğuması sağlanır.
Çikolata sos hazırlanır.(İsteyen ben mari yöntemiyle çikolatayı
eritip onu kullanabilir.)
Soğuyan donutlar sosa yada erimiş çikolataya batırılarak bir
tepsiye dizilir.
Üzerine istenilen malzemeyle süsleme yapılır.
Soğuması için bir süre dolaba kaldırılır ve sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder