Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı
pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı
margarin
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğan rendelenir. Pirinc yıkanıp süzülür.
Maydanoz ince ince kıyılır. Kıyma bir kaba alınır soğan, pirinç, maydanoz, tuz
ve karabiber eklenerek yoğurulur. Küçük parçalar koparıp yuvarlanır ve unlanmış
tepsiye dizilir.
Su tencereye alınıp
tuz ve margarin eklenerek kaynatılır. Köfteler ilave edilip orta ateşte pişirilir.
Bir kasede yumurta
sarısıyla limon suyu çırpılır. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık eklenip karıştırarak
ılıştırılr. Hazırlanan terbiye kaşık kaşık tencereye ilave edilip ateşten
alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder