2 Çorba Kaşığı Arpa
Şehriye
3 Su bardağı Et Suyu
2 Su bardağı Pirinç
4 Çorba Kaşığı Sıvı
Yağ
1 Çay kaşığı Tuz
YAPILIŞI
Pirinç ayıklanıp
yıkanır. Tencerede yağ ile şehriyeler ayva sarısı renginde kavrulur.
3 bardak et suyu ve tuz konup kaynatılır.
Süzülmüş pirinç ilave edilip karıştırılır ve kapak örtülür. 2-3 dakika kuvvetli, daha sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Ocak kapatılıp 10 dakika kendi buharı ile demlendirilir. Bir kere karıştırılıp, üzerine kağıt havlu konularak kapağı kapatılır.Afiyet olsun.
3 bardak et suyu ve tuz konup kaynatılır.
Süzülmüş pirinç ilave edilip karıştırılır ve kapak örtülür. 2-3 dakika kuvvetli, daha sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Ocak kapatılıp 10 dakika kendi buharı ile demlendirilir. Bir kere karıştırılıp, üzerine kağıt havlu konularak kapağı kapatılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder