Malzemeler;
500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
YAPILIŞI;
Et derin bir tencerede suyu çekene kadar kavrulur.
Etler
tenceredeyken üzerine yıkanmış pirincin yarısı konur.
Yuvarlak kesilmiş
patatesler dizilir.Kalan pirinç üzerine dökülür.
Tercihe göre küçük tereyağ
parçacıkları ile tuz eklenir.
Üzerine çıkacak kadar su ilave edilip,önce harlı
sonra kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra 15 dakika demlenmesi için
beklenir.
Büyük bir servis kabına tencere ters çevrilir.
İsteğe göre kenarlarına
havuç,marul,domates,mor lahana ve yoğurt yerleştirilir.Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder