Malzemeler:
3 adet yufka
Sosu için:
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
İç harcı için:
peynir
maydanoz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
YAPILIŞI:
Sıvı yağ,maden suyu(soda) ve yumurta akı karıştırılarak sos
hazırlanır.Yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
Yufkalardan biri masaya yayılır.Üzerine hazırlanan sostan dökülerek
fırça yardımıyla her yerine yedirilir.
İkinci ve üçüncü yufka da aynı şekilde yapılır.Sos bitene kadar
üzerine yedirilir.
Üst üste olan yufkalardan sigara böreğinde olduğu gibi istenilen
büyüklükte üçgenler şeklinde kesim yapılır.
Kesilen yufkaların geniş kısımlarına iç harcı konur.Sigara böreği
sarar gibi sarılır.Bir kaba alınarak buzdolabının normal bölümünde bir veya iki
gece bekletilir.
Ertesi gün börekler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerine
ayrılmış olan yumurta sarıları sürülür.Çörek otu ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Ilık
servis edilir.