Lezzetli Yemek Tarifleri

BAL KABAKLI MİNİ CHEESECAKE


Malzemeler:
2 paket yulaflı yada kepekli bisküvi
2 yemek kaşığı  tere yağı
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık veya ceviz
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı  nişasta
2 yemek kaşığı labne
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
 Kabak püresi için:
1 kilo kabak
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
File fındık, file fıstık, toz fıstık,hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fındık yada ceviz rondada iri çekilir.Bir kaba alınır.
Bisküviler elde iri parçalanarak rondoya  konur ve çekilir. Tereyağı ile süt konur ve tekrar çekilir.
İri çekilmiş fındık yada ceviz eklenerek karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt konur.
Üzerine hazırlanan kek harcı konur.Elle kalıbın içine iyice bastırılarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirilir.Çıkarıp soğumaya bırakılır.
Muhallebisi için tencereye süt,nişasta,un ve şeker konur  ve kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra altı kapatılır.Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Ilındıktan sonra labne ilave edilir.Blendırdan geçirilir veya mikserle karıştırılır.
Bisküvili harcın  üzerine dökülür.Buzdolabında 10-15 dakika bekletilir.
Kabağın üzerine şeker konarak akşamdan sabaha  kadar bu şekil bekletilir.
Suyunu salınca sabah ocağa konur.Pişince blendırdan geçirilir.
Pastanın üzerindeki muhallebinin  üzerine dökülür.İsteyen benim yaptığım gibi büyük bir kap yerine tek kişilik servisler şeklinde küçük kalıplara yapabilir.
5-6 saat buzdolabında dinlendirilir.
Üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.

NOT:Taban keki pişirilmeden de oluyor ama,pişirilince daha kıtır ve lezzetli oluyor.

KARIŞIK OT KAVURMASI


Malzemeler:
500 gr ebegümeci,labada,ısırgan,gelincik,ıştır karışımı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ olursa daha iyi)
2 adet kuru soğan(4-5 taze soğan olursa daha iyi)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan  otlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

EBEGÜMECİ KAVURMASI


Malzemeler:
500 gr ebegümeci otu
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan ebegümeci otları  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

LABADA KAVURMASI


Malzemeler:
1 demet labada yaprakları(orta kısımdaki taze ve genç yapraklar)
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2-3 adet taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan labada yaprakları ince kıyılarak ilave edilir.(Orta kısımdaki kalın sap kısımları bıçak ile kesilip ayrılabilir.)4-5 dakika otlar suyunu salsın diye kısık ateşte kapak kapalı pişirilir.Tuz atılır.Suyu gidene kadar kavrulur.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.Ocak kapatılır.
Sonra üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.
NOT:Genellikle iki çeşit labada bulunur.Beyaz ve kızıl damarlı.Yemeklik olanın damarları beyaz olan çeşididir.Beyaz damarlı olan labadanın tohumları da beyaz olmaktadır.Diğer çeşidinin damarları kızıl renklidir.Tohumlarıda kızıl olur.Tadı acıdır.Yemeklik tercih edilmez.

ISIRGAN KAVURMASI



Malzemeler:
500 gr ısırgan otu
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Isırganlar eli yakacağı için eldiven giyilir.
Ayıklanan ve yıkanan ısırganlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

IŞTIR KAVURMASI


Malzemeler :
500 gr ıştır otu
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan ıştırlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

ISPANAKLI ISIRGAN OTU KAVURMASI



Malzemeler :
250 gr ıspanak
250 gr ısırgan
3 yemek kaşığı sıvı  yağ
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan otlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

GELİNCİKLİ ISIRGAN OTU KAVURMASI


Malzemeler :
250 gr gelincik
250 gr ısırgan otu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Nane,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan otlar  ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.

GELİNCİK OTU KAVURMASI


Malzemeler :
500 gr gelincik otu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik küçük doğranarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayıklanan ve yıkanan gelincikler ince kıyılarak ilave edilir.5 dakika otlar suyunu salıp suyu gidene kadar kavrulur.Tuz atılır.Nane,kekik isteğe göre de pul biber atılır.
Üzerine yoğurt dökülerek ılık veya soğuk servis edilir.