Malzemeler:
Yarım kg lor peyniri
Aldığı kadar mısır unu
tuz.
Yapılışı:
Öncelikle tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya mısır unu
yavaş yavaş ilave edilir.
Bu arada unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla veya oklava
ile sürekli ve dikkatli bir şekilde karıştırılır.
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edilir.
Suyunu çekinceye kadar karıştırıp pişirilir.Mısır unu
pişince tencere ocaktan alınır ve kuvvetli bir şekilde sürekli karıştırmaya
devam edilir.Karıştırırken lor ve tuz ilave edilir.Yavaş yavaş tereyağı eklenir.Malzemenin
birbiri ile özleşmesi için çok iyi karıştırılır.
Daha sonra sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder