Malzemeler:
1 adet hazır
pandispanya keki
Islatmak için 1
su bardağı süt veya meyva suyu
Kreması için;
3 su bardağı
süt
2.5 yemek
kaşığı un
1 yemek kaşığı
nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem
şanti(2 poşet var içinde)
Üzeri için:
Kiraz
Fındık(kıyılmış)
Damla çikolata
Damla çikolata
YAPILIŞI:
Önce kreması
için tencereye un ve nişasta dökülür.Ardından şeker ve süt eklenip
şeker eriyene kadar karıştırılır ve kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir.Sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve altı kapatılarak
soğumaya bırakılır.Üzeri kabuklanmasın diye ara sıra karıştırılır.
Daha sonra
soğuyan kremaya bir poşet toz krem şanti döküp 4-5 dakika kadar çırpılır.Krema hazır olunca pasta yapmaya başlanır.
Pasta tabanının
bir parçası servis tabağına konur ve süt ile ıslatılır. Daha sonra üzerine
kremadan sürülüp üst katı kapatılır.
Üst katıda aynı şekilde süt ile ıslatılıp
kalan krema ile pastanın her yeri kapladıktan sonra meyvelerle ve damla
çikolatalar ile üzeri süslenir.Kenarlarına kıyılmış fındık serpilir.
3-4 saat buz
dolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder