Malzemeler:
2 yemek
kaşığı kahve
2,5
yemek kaşığı tereyağı
1 su
bardağı pudra şekeri
2 yemek
kaşığı kakao
3 su
bardağı un
Yarım su
bardağı nişasta
1 çay
kaşığı kabartma tozu
1 tatlı
kaşığı vanilya
1 adet
yumurta
1,5
yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
Kahve (Türk
kahvesi yada başka kahve olabilir) 1,5 çorba kaşığı suda eritilir.
Tereyağ,
pudra şekeri, yumurta, erimiş kahve, kakao karıştırılır.
Ardından
elenerek kabartma tozu, vanilya, nişasta ve un katılarak kurabiye hamuru yoğrulur.
Elde
edilen hamurdan ceviz kadar parçalar koparılıp elde hafif kenarlardan
bastırılarak pürüzsüz şekil verilir.
Yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelere son şekil bir kürdanla
boylamasına bastırılarak yapılır. Bu kurabiyelere kahve çekirdeği görüntüsünü
net olarak verecektir.
Kurabiyeler
170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder