Malzemeler:
5 adet büyük enginar
1 limon
1 limon
1 bardak pirinç
1 büyük
soğan
2-3 diş
sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1
domates
1çay
bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 demet
dere otu
1 tatlı
kaşığı kuru nane
1 çay
kaşığı yenibahar
Karabiber,
tuz
YAPILIŞI:
Enginarların
dış yaprakları bir kat soyulur.Sapları
kesilir ve içindeki yaprakları temizlenir. Ortasındaki tüyleri bir kaşık
yardımıyla çıkarılır.Üzerine limon suyu sıkarak bir kenara alınır.
Soğan ve
sarımsak küçük küçük doğranır.Dere otu ince kıyılır.
Pirinç
yıkanıp limon tuzu hariç diğer malzemeler karıştırılarak dolma harcı
hazırlanır.
Dolma
harcı önce enginarın içine doldurulur. Daha sonra her yaprağın arasına bir
miktar daha harç konarak her yaprağın
içine harç konmuş olur.
Enginarın
içine konan harç elle biraz sıkıştırılır ve dik olarak tencereye dizilir.
Üzerine
enginarların yarısına gelecek şekilde limon suyu ve tuzlu su konur.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra
kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir.Piştiği kapta soğumaya bırakılarak daha sonra
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder