Malzemeler:
1 kg tavuk
kalça
1 adet
kırmızı biber
3-4 adet
patates
2 adet
yeşil biber
2 adet
domates
2 yemek
kaşığı salça
soğan
2 yemek
kaşığı sıvı yağ
tuz
İstenilen
baharatlar(nane,kekik,pul biber v.s)
YAPILIŞI:
Tavuk
bir tencerede üzerini örtecek kadar suda çok az haşlanır.
Tavuk
hariç tüm malzemeler istenilen şekilde doğranır. Borcama malzemeler yerleştirilir.
En üste tavuklar konur.Tuz serpilir.
Soğan
tavada yağda sotelenir.Baharatlar ve tuz eklenir. 2 kaşık salça tavuğun haşlama
suyu ile sulandırılarak eklenir.
Borcama soğanlı karışım dökülür. 200 derecede 40-45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder